O nama

Galerija N.EON, kolektiv slobodnih…
arrow down

Freedom Collective

Kolektiv slobodnih

Galerija N.EON (Novi Eon) osnovana je 2013. godine u Beogradu. U početku nazvana Galerija IBM (Galerija Ispod Brankovog mosta) već 2014. godine menja ime u Galerija Štab. Galeriju osniva grupa ljudi okupljenih oko udruženja Omladina JAZAS-a.

Nakon petogodišnjeg uspešnog rada i preko 120 organizovanih izložbi, koncerata i drugih kulturnih događaja odlučili smo da preispitamo koncept delovanja i promenimo način rada. To je rezultiralo promenom imena u Galerija N.EON kojim otvaramo novo poglavlje u radu galerije. Do sada smo organizovali samostalne izložbe, autorske izložbe istoričara umetnosti i kolektivne izložbe mladih stvaralaca koje je pažljivo odabrao Umetnički savet galerije.

Programski koncept galerije je podsticanje i negovanje savremene umetnosti i primenjenog stvaralaštva afirmisanih umetnika 20. veka i nadolazećih mladih stvaralaca 21. veka. Naša ljubav koja se ogleda i u konceptu rada galerije je posebno negovanje umetnosti crteža i stripa iako je program otvoren i za druge umetnike savremenog stvaralaštva.

Sarađujemo sa obrazovnim institucijama u Srbiji i inostranstvu i sa njima biramo mlade umetnike koje predstavljamo u izlagačkom radu galerije.